Skip to content
Home » Archives for OSKA

OSKA

Транспарентните ѕидови од цигла во ентериерот и нивната шармантна моќ

Во областа на дизајнот на ентериер, трендовите доаѓаат и си одат, но има одредени елементи кои го издржуваат тестот на времето. Еден таков елемент е декоративната тула, која ги зароби… Read More »Транспарентните ѕидови од цигла во ентериерот и нивната шармантна моќ

Дали би сакале вашето дете да посетува градинка изработена целосно од дрво?

Во светот на архитектурата, одредени материјали поседуваат уникатна способност да создаваат простори кои не само што се функционални, туку и негуваат и покануваат. Еден таков материјал е дрвото, кое одигра… Read More »Дали би сакале вашето дете да посетува градинка изработена целосно од дрво?

Неконвенционалната свежина на кафените и белите шаховски плочки

Во областа на дизајнот на ентериер, изборот што го правите може да го трансформира просторот од обичен во извонреден. Кога станува збор за подот инспириран од шаховска табла, класичната црно-бела… Read More »Неконвенционалната свежина на кафените и белите шаховски плочки

Кујната е огништето на домот, и затоа треба да биде симбол на топлина

Кујната е простор кој зазема централно место во домот, од минатото па се до ден денес. Кујната е огниште во домот, исто како желудникот што е центар на организмот. Затоа… Read More »Кујната е огништето на домот, и затоа треба да биде симбол на топлина

Сакам во домот да се забележува дека живеат луѓе и да се чувствува топлина

Моника Стојановска е креативна млада личност од Скопје која што креира предмети преку нејзиниот бренд Mooki инспирирани од секојдневието. Таа исто така пишува поезија која неодамна беше објавена во двете… Read More »Сакам во домот да се забележува дека живеат луѓе и да се чувствува топлина

Удобност за сите сетила: овие коктели можете да ги направите во вашиот дом оваа прoлет – препорака од коктел мајстор Никола Илиевски

Никола го запознавме спонтано во Котур. Тој ни раскажа за неговото искуство во креирање на коктели и сирупи. Бевме фасцинирани од фактот дека тој се занимава со измислување на коктели,… Read More »Удобност за сите сетила: овие коктели можете да ги направите во вашиот дом оваа прoлет – препорака од коктел мајстор Никола Илиевски

Зошто нашиот став е дека: детската треба да има неутрални бои?

Во изминатите децении популарни беа детски соби најчесто розови или сини, во зависност од полот, инспирирани од карактери од цртани со кревети во форма на автомобил и многу друго. Сепак… Read More »Зошто нашиот став е дека: детската треба да има неутрални бои?