Skip to content
Home » Разговори

Разговори

,,Со секој женски лик кој сум го градела сум откривала други жени во мене” -Наталија Теодосиева

Фотографија: Ерина Богоева Наталија, сме те гледале во претставата ,,Мојот маж’’ филмот ,,Врба’’ каде главната тематика е позицијата на жените во денешното општество? Дали имаше нешто суштински поврзувачки во овие… Read More »,,Со секој женски лик кој сум го градела сум откривала други жени во мене” -Наталија Теодосиева

Сум почувствувала неправда и сум била во ситуација каде што сум требала да ја докажувам својата вредност – Интервју со Дина Дума

Дина Дума е успешна режисерка која особено беше во фокус на вниманието последниве неколку месеци. Нејзиниот филм „Сестри“ се здоби со многубројни интернационални признанија, меѓу кои и престижната Специјална награда… Read More »Сум почувствувала неправда и сум била во ситуација каде што сум требала да ја докажувам својата вредност – Интервју со Дина Дума

Се случувало да се разбудам од сон за да запишам некои мисли, претежно стихови…-разговор со Игор Лозаноски

Ни беше чест да се запознаеме со Игор Лозаноски, кој е млад, талентиран, инспиративен писател кој оваа година ја објави својата четврта книга. По професија економист со желба за пишување… Read More »Се случувало да се разбудам од сон за да запишам некои мисли, претежно стихови…-разговор со Игор Лозаноски