Skip to content
Home » Совети за домот

Совети за домот

Како да продолжите да живеете во истиот простор, по раскинување на врска?

Преминувањето низ раскинувањето на романтична релација може да биде едно од најтешките искуства, особено ако сте го делеле домот со вашиот/ата партнер/ка. Сепак, важно е да запомните дека можете да… Read More »Како да продолжите да живеете во истиот простор, по раскинување на врска?

Зошто рециклираната пластика зазема значајно место во дизајнот на мебел?

Рециклирањето на пластиката е одличен начин да се намали отпадот од животната средина и да се задржи пластиката надвор од депониите. Сепак, рециклираната пластика може да биде и вреден ресурс… Read More »Зошто рециклираната пластика зазема значајно место во дизајнот на мебел?

Домот од соништата – онлајн работилница

Наслов: Домот од соништатаДата: 25ти МартФормат: ОнлајнТраење: 3 часаКраен рок за пријава: 24ти МартНаменета за : СитеИзнос за пријава: БесплатнаОрганизирано од: OSKA HOMEАрхитект: Сара Симоска Што ќе се работи на оваа работилница? Домот е место каде поминуваме значаен дел… Read More »Домот од соништата – онлајн работилница

Која е инспирацијата за софата UP дизајнирана од Gaetano Pesce?

Фотељата од колекцијата UP на италијанскиот дизајнер Гајтано Пеше, предизвикува бурни реакции во многу различни периоди, а посебно стана актуелна со инсталацијата на плоштадот во Милано каде група на феминистки… Read More »Која е инспирацијата за софата UP дизајнирана од Gaetano Pesce?

Како декорираните таваници се комбинираат со современиот ентериер?

Профилираните таваници будат измешани емоции кај сите луѓе. Голем дел од нас имаат одбивност од истите затоа што не потсетуваат на некоја ,,барок” опсесија која што не е баш пријатна.… Read More »Како декорираните таваници се комбинираат со современиот ентериер?

Како работната маса може да ја зголеми продуктивноста?

Без разлика дали работиме во канцеларија или од дома, доколку нашата работа е врзана со седење пред компјутер, ние поминуваме голем дел од денот седејќи во иста позиција и на… Read More »Како работната маса може да ја зголеми продуктивноста?

Зошто софата Ligne Roset Togo е тренд број 1 во современиот дом?

Периодов Instagram и Pinterest се преплавени со софата од брендот Ligne Roset , моделот Togo. Сите инфлуенсери за дом и дизајн ја претставуваат софата во нивниот дом, стилизирана со современи… Read More »Зошто софата Ligne Roset Togo е тренд број 1 во современиот дом?

Транспарентни прегради во домот: Дадете мултифункционалност на просторот

Транспарентните прегради во домот завземаат значајно место во современиот ентериер. Бенефитите од ваквите прегради за домашниот, но и деловниот простор се многубројни. Ваквите прегради можат да го освежат вашиот простор… Read More »Транспарентни прегради во домот: Дадете мултифункционалност на просторот

Зошто спалната соба треба ги има овие две нијанси?

Многу често кога си го уредуваме домот, сме во недоумица за тоа какви бои треба да преовладуваат во нашата спална соба. Колку дизајн во спалната соба е доволно дизајн, а… Read More »Зошто спалната соба треба ги има овие две нијанси?