Skip to content

Политика за испорака на производи/услуги

Испораката се врши само на територијата на Република Северна Македонија.


Рок на испорака

Со оглед на тоа што се работи за рачно изработени производи во локални работилници, рокот на испорака е подолг од вообичаено.

Рокот на испорака е до 14-30 работни дена. За време на сезонските намалувања и попусти, испораката може да трае повеќе време од вообичаено.

Горе предвидениот рок е флексибилен, бидејќи во случај на поголем број на нарачки од ист производ, може да настане до доцнење на изработката и испораката. Во тој случај потрошувачите ќе бидат навремено информирани за продолжување на горенаведениот рок. Доколку потрошувачите не се согласни со продолжувањето на рокот, ќе им биде понуден друг производ од вебстраната или ќе им бидат вратени средствата.

*ПОРАДИ НОВОНАСТАНАТАТА СИТУАЦИЈА СО COVID19 РОКОТ НА ИСПОРАКА МОЖЕ ДА БИДЕ ПРОДОЛЖЕН.

ВИ БЛАГOДАРИМЕ НА РАЗБИРАЊЕТО.


Преземање на пратки

Курирот ја доставува пратката до одредената адреса на купувачот во периодот од 09:00 до 16:00 часот. Ве молиме во моментот на доставата да обезбедите лице кое ќе биде присутно за подигнување на нарачката на адресата која ја имате приложено. Доколку курирот не успее да Ве пронајде на адресата, тогаш повторно телефонски ќе Ве исконтактираат на бројот кој го имате оставено при креирањето на нарачката и ќе може да се договорите за нов термин на испорака. Доколку и при вториот обид курирот не успее да Ве пронајде тогаш пратката ќе биде вратена кај нас.


Цена на Испорака

Цената за достава на производи над 6.000 денари е бесплатна.

Цената за достава на производи под 6.000 денари е во зависност од тежината и димензијата на производот.