Skip to content

Уми (Ficus Benjamina) S

ден 1,000.00

Мини декоративна градина за ентериер од колекцијата
Concrete Gardens – Simplicity (бетонски градини) на Indoor Garden.
Композицијата е аранжирана во уникатен, рачно изработен, лесен бетонски сад.

латинско име на растението: Ficus benjamina

Само 1 останати на залиха

Симболика: Симбол на добра среќа, лидерство, изобилство, богатство, мир, просперитет и единство.
Одржување:
– сончева позиција
– пресадување напролет
– Полевање 1-2 неделно (штом ќе се исуши површинскиот слој
од супстратот)
*наша препорака: често температурата и влажноста во воздухот се различни во зависност од просторот, затоа повремено (идеално – секој втор ден) проверувајте ја влажноста со допир на површината на супсратот (земјата).
Доколку е сува земјата – полејте.

Вие исто така би сакале…