Skip to content

Fun? Nun of that уметничка слика од Fine Art

ден 32,500.00

Акрил на платно со златни листови

70 на 90 cm

1 kg

Спасевска со создавање на уметност се занимава повеќе од 20 години, од кои последните неколку години и професионално. Учествувала на повеќе уметнички настани и изложби, како  Дел од иницијативата „Донирај уметност“ каде што беа донирани збирки од повеќе од 70 уметнички дела од Северна Македонија до Грција како солидарност по пожарите во Грција, 2018 година; Саемот за уметност In Situ Саем во МКЦ Скопје, 2019 година; настанот „Запознај го уметникот“ со изведба во живо – создавање уметност, Скопје, 2019 година; дел од групна изложба „Будење“,  ноември 2021 година, а аветорка е и на две самостојни изложби – едната како дел од настанот Skopje Design Week во Јавна соба, Скопје 2018 година и самостојната изложба „Femme“, март 2019 година