Skip to content

Ичи (Crassula Ovata) растение by Indoor Garden

ден 650.00

Мини декоративна градина за ентериер која е дел од Јапанди колекцијата на рачно изработени бетонски градини и садови за растенија – Concrete Gardens and Pots на Indoor Garden. Композицијата е аранжирана во уникатен сад изработен од природни материјали и бетон кој му дава посебен шарм на просторот.

Симболика: Симбол на богатство, просперитет, стабилизирање на финансиите, раст, успешна деловна активност.

 

Само 2 останати на залиха

Садот е исклучително издржлив, долготраен и лесен. Изработен е рачно од мешавина на бетон и природни материјали. Садовите се дел од Јапанди колекцијата на рачно изработени бетонски градини и садови за растенија – Concrete Gardens and Pots на Indoor Garden кои се изработени во неколку големини и форми.

Јапанди колекцијата е совршен спој на едноставноста, минимализмот и природата, која создава мирна и топла средина. Значењето на оваа колекција поаѓа и е инспирирана од Јапанди стилот на уредување ентериер.

Димензии на садот
Висина: околу 10 cm
Дијаметар: околу 10 cm
Начин на одржување
Светлина: сончева позиција
Полевање: 1 неделно (штом ќе се исуши површинскиот слој од супстратот)
*наша препорака: често температурата и влажноста во воздухот се различни во зависност од просторот, затоа повремено (идеално – секој втор ден) проверувајте ја влажноста со допир на површината на супсратот (земјата). Доколку е сува земјата – полејте.

Пресадување: напролет

Димензии 10 × 10 cm

Вие исто така би сакале…