Skip to content

ФИГУРА рачно изработена, сојина свеќа од Ignis.creative

ден 300.00

Една од многуте придобивки на овие органски свеќи, бидејќи восокот од соја гори почисто од парафинскиот восок е и мирисот од неговите есенцијални масла кој е попријатен и посилен од хемиските мириси додадени на парафинот. Истиот не предизвикува главоболка бидејќи не постојат токсини кои восокот ги ослободува во воздухот.

Само 2 останати на залиха

Главната компонента на свеќите на Ignis.creative е восокот кој е направен од мешункасто растение соја, а со самото тоа претставува биоразградлив извор кој расте лесно и брзо во многу региони во светот. Како таков овој восок е гаранција за самите свеќи кои се со нула токсини, нула канцерогени или загадувачки супстанци што значи помал ризик од предизвикување на алергии.

Овие благородни својства кои ги имаат свеќите на Ignis.creative се се во спротивност со традиционалните парафински свеќи кои се направени од дериват на нафта.

Свеќите со својата форма изобилуваат со една нескромна автентичност и даваат чувство на софистицираност во вашиот дом или канцеларија. Покрај необичната форма истите се со мирис на lemongrass, кој дава исклучителна свежина во просторот, има смирувачко и релаксирачко дејство на нашите сетила.

 

Вие исто така би сакале…