Skip to content

i Robot Roomba 698

ден 24,000.00

 • Правосмукање на теписи и тврда површина
 • Површина која може да ја покрие 60 м2
 • Поврзување со мобилната апликација iRobot home
 • Доколку се потроши батеријата, се враќа на базна станица и се полни целосно се до повторна команда за чистење
 • Сензор против пад од скали или друга повисока кота
tick Моќен 3 – слојен чистачки систем
tick Фокусирано чистење со Dirt Detect™ Technology
tick  Користи 2 повеќе површински Четки
tick  Гласовна команда

Главни предности на Roomba 698

 • Чистење на сите видови на тврди подови како што се паркет, ламинат, плочки, теписи, теписони итн.
 • Интелигентен систем за навигација iAdapt
 • Тристепен систем за чистење
 • Систем “Wall Follow” за чистење по должина на ѕидови и агли
 • Прилагодлива глава за чистење 2-ра генерација
 • Сад за нечистотија AeroVac со голем капацитет
 • Филтерен систем со микровлакна
 • ANTITANGLE систем кој спречува заплеткување во кабли и реси од теписи
 • Звучна детекција на нечистотија
 • Профилиран браник со бавен допир
 • Сензори за заштита од пад по скали

Зошто да изберете робот од iRobot?

iRobot е тесно специјализиран за роботика, чиј профит првенствено е насочен кон неговиот развој. iRobot е производ на тројца основачи (Colin Angle – Колин Енгл, Helen Greiner – Хелен Грејнер и Rodney Brooks – Родни Брукс), кои со роботиката конечно го променија светот и начинот на кој работиме, учиме, лекуваме или чистиме. Веќе во првата година на постоење iRobot во соработка со NASA го претстави вселенскиот истражувачки робот Genghis. Во 1998 год. iRobot го доби договорот на агенцијата DARPA за развој на тактични мобилни роботи iRobot PackBot.

Интелигентен систем за навигација iAdapt

iRobot Roomba доаѓа со проверени системи кои го означуваат iRobot како вистински робот. Листата започнува со најважните системи iAdapt. Со овој уникатен систем и технологија Roomba ја проверува својата околина 60 пати во секунда со употреба на светлосни сензори и со 40 начини на движење се прилагодува и во специфичен простор.

Тристепен систем за чистење

Тристепениот систем за чистење овозможува ефективно и квалитетно собирање прашина, влакна и друга нечистотија. Во исто време се одвиваат сите три процеси:

1. Ротирачка странична четка

Ротирачка странична четка чисти по должината на ѕидовите, аглите и на тешко достапните места.

2. Две спротивно ротирачки четки

Roomba за најефективно чистење употребува две спротивно ротирачки четки кои работат заедно како лопатка и метла, кои од подот собирааат повеќе прашина, влакна и друга нечистотија.

3. Вакумско вшмукување

Вакумското вшмукување е уште поинтензивно чистење кое ја собира нечистотијата во садот.

Прилагодлива глава за чистење втора генерација

Прилагодлива глава за чистење е втора генерација на прилагодливи системи за чистење кои самостојно се прилагодуваат на различни подни површини (ламинат, теписи, линолеум, плочки).

Сад за нечистотија со висок капацитет

Садот за нечистотија со висок капацитет AeroVac е идеално решение за домаќинства со домашни миленици, ја собира и најситната прашина.

Кому е наменет?

Роботска правосмукалката iRobot Roomba е идеална за станови и куќи сo површина на под до 90 m². Поради отсутноста на функцијата за местење на времето за чистење, потребно е рачно активирање на правосмукалката со помош на копчето CLEAN, понатамошното чистење пак е потполно автоматско како кај повисоките модели од серијата 600 и 700. Виртуелениот ѕид, кој го олеснува организирањето на чистењето, можете да го набавите подоцна.

димензија

9-12 m2, 13-15m2, 15-20m2