Skip to content

MOTHER | Lovers wooden handmade table design by Sara Simoska

Call for Price

Mother полиците и масичките се оној елемент во вашиот простор кој ќе внесе динамика.

Едно парче е достапно на залиха веднаш,
По трошење на залихата производот ќе биде рачно изработен за период од 14 до 30 дена. 

Mother полиците и масичките се оној елемент во вашиот простор кој ќе внесе динамика. Mother полиците се инспирирани од мајката природа. Тие се состојат од повеќе платформи кои што се надоврзуваат на вертикални кружни столбови. Поврзувањето на овие два елементи е со дрвени врски. Овие два материјали се во контрастни бои. Посветлото дрво ја доминира вертикалата, а хоризонталното дрво ја доминира хоризонталата. Овие полици служат за поставување на книги, сувенири, музички плочи и друго.

  • Материјалите се од Скопје.
  • Рачната изработка е во Скопје.

Сара Симоска е архитект и дизајнер од Скопје. Своите магистарски студии ги има завршено на универзитетот Политекнико ди Милано. Сара има освоено бројни интернационални награди за архитектура и дизајн во Италија, Русија, Србија, Словенија и Шпанија. Првата дизајн колекција мебел Movable  ја објавува во 2020та година, за време на Ковид пандемијата. Во 2021 година, на оваа колекција и се придружија уште 4 други колекции: Mother, Circle, Improv и Click Clack. Сите дизајни на Сара Симоска се изработени од природен материјал дрво, сите се рачна изработка, со големо внимание на деталите.

 

Тежина 8 кг
Димензии 53 × 89 × 56 cm

Вие исто така би сакале…