Skip to content
Купи!

Shape series Cubist Sculpture – ѕидна рељефна скулптура од Anngo

ден 5,600.00

“Patternize your wall” – “Патернизирај го својот ѕид“

 

Оваа уникатна ѕидна рељефна скулптура може да внесе креативни мисли во вашиот простор. Скулптурата е рачно изработена и дизајнирана од талентираната млада архитектка Ангела Стефановска.

Производот ќе биде рачно изработен за период од 14 до 30 дена. 

 

Anngo е креативно студио од Скопје кое дизајнира и рачно изработува ѕидни скулптури од дрвен материјал. Студиото е основано од архитект Ангела Стефановска, чија поврзаност меѓу архитектурата и уметноста ја интегрира и искажува токму преку геометриски скулптури и нивно имплементирање во секаков простор и концепт.
Она што ги прави дизајните впечатливи и единствени, е геометрискиот шаблон или ‘’pattern’’ кој е главен и препознатлив мотив во сите уметнички дела. Шаблонот, кој воедно претставува идентитет на самиот бренд, ги содржи основните форми во геометријата круг, триаголник и квадрат, како и нивни модификации. Скулптурите се изработуваат со подредување на сечени парчиња дрво во неколку слоеви, создавајќи на тој начин интересен тродимензионален и дводимензионален ефект. Ваквото слоевито моделирање и спојување на парчиња нуди безброј варијации на игра со форми, бои и димензии, правејќи ги скулптурите уникатни и достапни за секој дом.

Продуктите се поделени во неколку серии: Puzzle серија, Shape серија, As part of the furniture серијата, и најновата серија Anngo Accessories.

 

Тежина 0.46 кг
Димензии 65 × 48 cm