Skip to content
Home » Како да продолжите да живеете во истиот простор, по раскинување на врска?

Како да продолжите да живеете во истиот простор, по раскинување на врска?

Преминувањето низ раскинувањето на романтична релација може да биде едно од најтешките искуства, особено ако сте го делеле домот со вашиот/ата партнер/ка. Сепак, важно е да запомните дека можете да продолжите да живеете во истиот стан откако ќе замине вашиот партнер и да создадете удобен и среќен простор за живеење за себе. Еве неколку совети кои ќе ви помогнат да се прилагодите:

Преуредете го мебелот

Една од првите работи што можете да ги направите за станот да го чувствувате како навистина ваш е да го преуредите мебелот. Ова може да ви помогне да создадете нов изглед на просторот, кој може да биде возбудлив и да ви даде чувство на контрола над вашата околина. Персонализирајте го просторот, започнете со додавање на некои лични елементи во вашиот стан, како што се закачување на вашето омилено уметничко дело, прикажување на некои семејни фотографии или додавање на некои растенија. Овие работи можат да ви помогнат да се чувствувате повеќе поврзани со вашиот дом и да направат да се чувствува како вашиот дом да е ваш храм.

Одржувајте ред и чистота во домот

Неуредниот и неорганизиран простор може да ве натера да се чувствувате повеќе под стрес и вознемирени. Одвојте малку време за да го расчистите и организирате вашиот стан и направете свесен напор да го одржувате чист и уреден. Ослободете се од сите предмети кои што Ве потсетуваат на вашата претходна врска. Ова е одличен момент да ги подарите на некому кому може да се навистина потребни. Ова може да ви помогне да чувствувате поголема контрола и мир во вашиот животен простор.
Воспоставувањето рутина може да ви помогне да бидете повеќе приземјени и под контрола. Обидете се да воспоставите дневна рутина, вклучувајќи работи како готвење оброци, вежбање и одвојување време за релаксација или грижа за себе.

Побарајте поддршка

Преминувањето низ раскинување може да биде осамено и изолирачко искуство, но не мора тоа да биде така. Обратете се до пријателите и семејството за поддршка или размислете да се придружите на група за поддршка. Имањето систем за поддршка може да ви помогне да се чувствувате помалку сами и да ви обезбеди охрабрување и сила што ви се потребни за да продолжите да се движите напред.
Запомнете, прилагодувањето да живеете сами по раскинувањето може да потрае, но со овие совети и малку трпение, можете да создадете удобен и среќен дом за себе во истиот стан.

Погледнете во нашата е-продавница...

Погледнете во нашата е-продавница...