Skip to content
Home » дизајн

дизајн

Сакам во домот да се забележува дека живеат луѓе и да се чувствува топлина

Моника Стојановска е креативна млада личност од Скопје која што креира предмети преку нејзиниот бренд Mooki инспирирани од секојдневието. Таа исто така пишува поезија која неодамна беше објавена во двете… Read More »Сакам во домот да се забележува дека живеат луѓе и да се чувствува топлина

Како да продолжите да живеете во истиот простор, по раскинување на врска?

Преминувањето низ раскинувањето на романтична релација може да биде едно од најтешките искуства, особено ако сте го делеле домот со вашиот/ата партнер/ка. Сепак, важно е да запомните дека можете да… Read More »Како да продолжите да живеете во истиот простор, по раскинување на врска?

Зошто рециклираната пластика зазема значајно место во дизајнот на мебел?

Рециклирањето на пластиката е одличен начин да се намали отпадот од животната средина и да се задржи пластиката надвор од депониите. Сепак, рециклираната пластика може да биде и вреден ресурс… Read More »Зошто рециклираната пластика зазема значајно место во дизајнот на мебел?