Skip to content

дом

Кујната е огништето на домот, и затоа треба да биде симбол на топлина

Кујната е простор кој зазема централно место во домот, од минатото па се до ден денес. Кујната е огниште во домот, исто како желудникот што е центар на организмот. Затоа… Read More »Кујната е огништето на домот, и затоа треба да биде симбол на топлина

Зошто нашиот став е дека: детската треба да има неутрални бои?

Во изминатите децении популарни беа детски соби најчесто розови или сини, во зависност од полот, инспирирани од карактери од цртани со кревети во форма на автомобил и многу друго. Сепак… Read More »Зошто нашиот став е дека: детската треба да има неутрални бои?

Како да продолжите да живеете во истиот простор, по раскинување на врска?

Преминувањето низ раскинувањето на романтична релација може да биде едно од најтешките искуства, особено ако сте го делеле домот со вашиот/ата партнер/ка. Сепак, важно е да запомните дека можете да… Read More »Како да продолжите да живеете во истиот простор, по раскинување на врска?

Зошто рециклираната пластика зазема значајно место во дизајнот на мебел?

Рециклирањето на пластиката е одличен начин да се намали отпадот од животната средина и да се задржи пластиката надвор од депониите. Сепак, рециклираната пластика може да биде и вреден ресурс… Read More »Зошто рециклираната пластика зазема значајно место во дизајнот на мебел?

Домот од соништата – онлајн работилница

Наслов: Домот од соништатаДата: 25ти МартФормат: ОнлајнТраење: 3 часаКраен рок за пријава: 24ти МартНаменета за : СитеИзнос за пријава: БесплатнаОрганизирано од: OSKA HOMEАрхитект: Сара Симоска Што ќе се работи на оваа работилница? Домот е место каде поминуваме значаен дел… Read More »Домот од соништата – онлајн работилница

Која е инспирацијата за софата UP дизајнирана од Gaetano Pesce?

Фотељата од колекцијата UP на италијанскиот дизајнер Гајтано Пеше, предизвикува бурни реакции во многу различни периоди, а посебно стана актуелна со инсталацијата на плоштадот во Милано каде група на феминистки… Read More »Која е инспирацијата за софата UP дизајнирана од Gaetano Pesce?

Како декорираните таваници се комбинираат со современиот ентериер?

Профилираните таваници будат измешани емоции кај сите луѓе. Голем дел од нас имаат одбивност од истите затоа што не потсетуваат на некоја ,,барок” опсесија која што не е баш пријатна.… Read More »Како декорираните таваници се комбинираат со современиот ентериер?

Зошто природните материјали треба да доминираат во ентериерот?

Природните материјали како дрвото отсекогаш биле популарен избор за внатрешен дизајн. Овие материјали, не само што внесуваат топлина и карактер во просторот, туку нудат и низа функционални придобивки. Во овој… Read More »Зошто природните материјали треба да доминираат во ентериерот?

Зошто софата Ligne Roset Togo е тренд број 1 во современиот дом?

Периодов Instagram и Pinterest се преплавени со софата од брендот Ligne Roset , моделот Togo. Сите инфлуенсери за дом и дизајн ја претставуваат софата во нивниот дом, стилизирана со современи… Read More »Зошто софата Ligne Roset Togo е тренд број 1 во современиот дом?